香港龜友論壇

樓主: 龜痴
打印 上一主題 下一主題

正式免除 ZERO_1 所有職務

樓主
龜痴 發表於 2012-12-13 13:14
奇怪,師兄的IP怎會跟一刀一樣既?世事真係多巧合

超版大佬,五好老屈喎,我ip冇可能
同佢一樣囉,行開一陣又亂甘屈......
回復

沙發
aussie 發表於 2012-12-13 14:10
可能患有精神分裂症

我完全五知咩事 !
回復

板凳
anthonywoo 發表於 2012-12-13 14:08
又返來這個老問題, 會否又是因為NAT.
除他三人, 會唔會有其他人用緊?
(PS, 信你老哥一定已check, 多口問 ...

我完全五知咩事,吾係龜友whatsapp郡有個師姐問我係米開分身叫我算數,我刀吾番黎.
http://hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=63770&extra=page%3D1&page=4
好無奈,次次解決左冇事,就俾人屈,假圖後又話一樣ip,龜痴想點呀 !
如果未解決你刀可以話我五服氣開新帳/pm罵人姐,我根本一早解決左我五會甘白痴也冇需要玩落去,
我之前己經好冷靜理性甘講,你吾好再挑戰我忍耐力 !
回復

地板
龜痴 發表於 2012-12-13 14:26
龜友前前後後咁多個月, 一萬會員中有只四個人用過呢個 IP...
所以我話好巧合...
...

咩X ip牙,marco兄同我咩關係刀冇,又關事?
大哥,我叫支持我既忍住五好出聲,有幾個忍五住你同YvY就屈X佢,原來你玩晒 !
我同zero刀走左啦,係刀要唱衰我地,係咪好地地五得,非友即敵先 !

回復

真係火火地,marco兄留言嗰陣我係魚街同個師姐交收梗條lg,點X開分身留言呀,
仲有我五會好似佢甘好聲好氣囉,尤其形容嗰三個生物,你打我一拳我反而去道歉? 除非我智左障.
回復

所謂大話,刀係拜你和YvY所賜...

四大"罪狀"根本一律與本人無關....
肥X事件因為肥X周圍去,己經好多壇刀知,但件事好多人支持我,你可以出去了解下....
本來想爆X佢,但我見佢地一人一句暗嘲熱諷圍插講咩刀冇人理,算....
後來我俾人用條女威脅,被逼妥協,一諗後台,忍.........................
之後沒事,本人也没有騷擾你,自己樂得沈醉於龜友whatsapp郡......
點知無故被人cut圖明踩,仲要X我老母個XX,嘈左一輪,fine佢話五係就五係....
算,我相信俾人挑撥離間,close file 已解決...
難得件事算了,YvY再指我sd圖以版主身份罵佢,我澄清左又算,相信挑撥離間第二次....
YvY同我講,你撐佢,你同佢成日一齋食飯,佢阿媽又識你禁.....我一聽己經避左你地.....
但係件事令到zero好五開心..........
zero未辭職前,我刀同colour,anthony師兄講,我算數了..........
zero辭職後,我也宣佈退壇.....
又係你,整不得善終公告,我地兩個刀俾你收皮......你仲要任人唱衰抹黑.............
好啦解釋俾你地當掩飾...........算數五鬼玩.........
又係你,係版主會議室講埋D不符合事實既野...........
搞到個個話zero= 一刀.............
你叫大家收聲,你又係背後做左咩............
即使五係你死咬住我地唔放,刀係你縱容YvY死咬住我地唔放.......
你五好同我講,你五知YvY有病............
我就係因為負責任,先代zero平反........
我就係因為係男人,先明刀明槍講人,五放暗箭.....
你話我不斷迫你出來澄清, 浪費你時間...
你五好忘記,係你錯左先........
今次事件最大的受害者五係你,你損失咩野......連我損失也比你大很多........
最大的受害者係zero兄..........
你五好同我講,你五知zero幾歲同實力....佢當時做版主,成份自介連圖俾左你....
zero辭職,你亳不勉留仲十分鼓勵.......我諗係因為你當佢楊修,功高蓋主又麻煩,
今次乘勢整走佢理直氣壯.....
我俾人反我認命,雖然我無害過人......但我以前話得人多,爆其他人黑材料多...
俾人屈有病....ok.......不過zero完全無辜架.....

五講住.....番工.......放十一點半........

回復

alexwong2012 發表於 2012-12-13 22:35
我菅理過音響網,人流量相信比這處多.
IP相同機會真的好微,真的騙唔到人.
除非你幾個是住在一齊,或同一間公 ...

玩分身會吾會ON X到用自己ip,仲叫人查等被人踢爆?
而且落一落公共圖書館,地鐵站,cafe等等用公共電腦,大把ip註冊啦下話......
用自己ip撐自己咪只係俾多個位人入.......低能既刀五會
仲要係,你地話既所謂"分身"己經第九個喇喎= =
完全同marco兄冇關係,關係仲普通過大家識魚佬,超人,白大甘.....我連佢真身都未知囉==
你話管理過論壇,但我直頭係管理論壇中..........

回復

啊橙 發表於 2012-12-13 21:37
是嗎?那就辛苦你了。

句句事實,五信五該翻查資料.....連火水兄話佢,亦被超版以YvY有病及相識甚深駁斥....
回復

alexwong2012 發表於 2012-12-14 00:01
你地咁齊心一齊去圖書館,地鐵站,cafe,重要一齊用wifi上網,重一齊用同一地方的公共電腦.
你地都幾老友喎! ...

師兄,你係米get錯意啊,

"玩分身會吾會ON X到用自己ip,仲叫人查等被人踢爆?
而且落一落公共圖書館,地鐵站,cafe等等用公共電腦,大把ip註冊啦下話......
用自己ip撐自己咪只係俾多個位人入.......低能既刀五會 "

吾該,理解多一次!

大佬,marco兄完全五關我事,甘刀砌到 ? 超版如何偏幫YvY,你問心,你睇五睇到 ?
我依家就話住係"超版未查清楚"先,免得屈錯人

回復

alexwong2012 發表於 2012-12-14 00:15
係你唔理解,ip不是講近你注册的位址.
Ip是講近你當時上網時的位址,例如你用手機上網和家居固網都會不同.
...

師兄你說的我也知道,但佢地一直講緊既係註冊ip阿師兄
又一個要去聊天室同本版揾資料~

唉,真係多懶醒既人,算,不知者不罪

你輸左啦..仲死頂....  發表於 2012-12-14 15:02
回復

alexwong2012 發表於 2012-12-14 00:25
我相信他們是寫錯,管理網話查分身第一是查這人的當時的上網IP.

又好當他們講近注册IP,你知唔知HK有幾多 ...

哦,博到就話寫錯,講錯,禁真係講哂玩哂喎師兄,禁講咩道理姐,鬥人多鬥歪理就得.
下,仆X了,五少人見過我,我仲係公司養龜毒到班同事刀上黎註冊買龜,ip理應一樣,又
分身 ? 我老豆,表姐,未婚妻仲要同一部電腦註冊,O shXt  我又二十幾歲又三十幾歲又
四十幾歲又五十幾歲,性別則時男時女?

嗱,我知你又想講我作架啦,不過呢度五少人刀係甘既情況,哎呀......
回復

乂阿偉乂 發表於 2012-12-14 00:35
唔好成日咁樣樣態度啦=-="...傾下計啦一齊A_A" 你想傾咩?傾囡囡好無?

火了,我話你知.....
回復

alexwong2012 發表於 2012-12-14 00:36
你話人地屈你,OK,你去報警囉!

警方是有能力查到你幾個是否用同一個IP,網絡系統,用一個分線器,連是否用同一 ...

我刀有考慮過,講一講己經俾E度一條契弟炸我浪費警力,再講既損不到人,亦不利己,傻仔就會做.
BTW,師兄,你講哂+玩哂.

講咁大段野得出兩個字:淆底  發表於 2012-12-14 15:05
回復

alexwong2012 發表於 2012-12-14 00:46
你講咁多做乜,去報警還自己一個清白.

這裡的管理員已好客氣.

我刀一直理性回答,係今晚條氣頂住先同你地嘈.
我也好答氣,叫支持我地既所有會員沈默/走已维護本壇風氣.
不然,插到你傻刀得.狗同獅子分別,見到未.
回復

guy 發表於 2012-12-14 01:18
你都發覺哩
佢地兩個始終欲斷難斷
話走話走又未走

喂....guy兄,你見過我幾次喇woo,仲交收過......
搞咩鬼插番我轉頭
zero走左啦,係我收到whatsapp通知又放五低姐......

唔好以為見過就認親認戚先得架 =.=  發表於 2012-12-14 15:09
回復

alexwong2012 發表於 2012-12-14 01:33
還有我好深信一個愛心善心的人是不會好似你咁樣說話.

什麼"插到你傻,E度一條契弟,仆X了................ ...

對咩人用咩方法,君子之交既,小弟言行舉者必恭敬萬分,以禮相待,相敬如賓.
我承認我五係乖乖仔,係壇第六日我己經係欄講明,我係愛蒲之人,平時講道理,
爆開就知死.你睇到我一直平靜講道理,但他們呢?
回復

bbMANHO 發表於 2012-12-14 06:26
回復 一刀兩斷 的帖子

師兄有幾爛呢。。話下比小弟知係邊到玩開呢。有否爛到受個靶 ...

五明......

佢問你去開邊到玩..,有冇坐過監  發表於 2012-12-15 05:57
回復

khip 發表於 2012-12-14 17:23
一刀 佢問你受過把未呀

姐係點........

人地話你未夠班玩野。  發表於 2012-12-14 17:35
回復