香港龜友論壇

查看: 2445|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

大家小心deeshw呢個人賣病鸚鵡

樓主

事情係咁!30/03/2013 我出去同deeshw呢個人買左隻折衷鸚鵡b一隻,當時時間係夜晚9點半左右交收完!
跟住就懷住好開心既心情拎隻鸚鵡番去!一番到屋企,我見到隻鸚鵡開始發呆,跟住都冇去打擾佢,幫佢保左溫先,
到左夜晚11點左右再望一望,隻鸚鵡連企都冇力!於是我即刻whatsapp問deeshw,點知佢話冇問題,睇下聽日情況係點再同佢講,
點知過多一陣,我見隻鸚鵡開始心跳加速,好辛苦咁,跟住就死左....................

試問一下,一隻健康活潑既動物點會咁快就死??
第二,deeshw 呢個人交收果陣不停咁講佢養呢隻b既野!我信你係好愛佢!!但你點可以為左小小既錢而賣俾我??
第三,我一講隻鸚鵡死左,deeshw  呢個人就即刻變面!叫佢退番d野俾我,死都唔肯,到第二日仲要block埋我!!你好野!山水有相逢!!
第四,deeshw 我同你講左會玩大佢, 放心,今晚12點前你再唔俾個答覆我,我會將你賣隻鸚鵡既資料報上漁護署以及警署,無牌買賣活口動物!放心!我會同你一齊玩!睇下點??
第五,deeshw小朋友!希望你以後唔好再賣帶病既動物!如果唔係見一次就報上漁護署一次!

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=71895 呢個就係佢賣野既link,大家可以上去睇下!

沙發
kinson_ma 發表於 2013-3-31 20:58
事情係咁!30/03/2013 我出去同deeshw呢個人買左隻折衷鸚鵡b一隻,當時時間係夜晚9點半左右交收完!
跟住就懷 ...

平日我都好少回帖…不過…過左十二點啦
回復

板凳
已經將事件交由漁護署處理!詳細情況不便交代!但希望各賣家唔好再賣帶病動物!佢地都係有生命的!
回復

地板
謝謝Ching的分享
回復