香港龜友論壇

查看: 3559|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

準備SET缸

樓主
你D龜咩品種呀?如果用膠缸就直接換22吋啦,唔洗都時又唔夠位又要換~
如果買玻璃可以大少少~
回復

沙發
如果打算買22吋膠缸,買呢只浮台碼頭中SIZE就夠,唔好買大SIZE會佔左個箱成一半GA

http://www.ahchakreptilehouse.com/#!product/prd1/945737624/reptology-floating-%E9%BE%9C%E7%BC%B8%E5%B0%88%E7%94%A8%E6%B5%AE%E5%8F%B0-rep-602

如果出魚街買呢間阿澤龜舍和魚老個到都有得賣~
回復

板凳

我未買過,有打電話去問大SIZE都好大個,你可以去魚老到買22吋箱和選擇碼頭(應該可以即場放個碼頭落去試下),水位我都唔係好清楚,不過我如果無記錯D人話好像係跟水位高度浮起GA,巴西識游水~唔同我個2只草龜XD,你到時問下賣個D人試下~
回復

地板
回復 kitchai1228 的帖子

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=forumdisplay&fid=89

呢到有晒電話地址今晚開到9點,唔好同D藍衫買呀,去左魚街如果唔合心水再去魚老到SEE下啦~

評分

參與人數 2威望 +5 收起 理由
wel524 + 3 熱心幫助
icaicayin + 2 熱心幫助

查看全部評分

回復