香港龜友論壇

查看: 3338|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

曬龜常見趣事

樓主

大家都必定有機會落樓下或去草地曬龜好多時到會出現好多唔同種類既趣事, 例如:

1. 途人A: "你隻龜好大隻呀, 係唔係金錢龜黎架" - 及後解釋10分鐘...

2. 途人B: "呢d乜野龜黎架, 易唔易養?" - 及後解釋20分鐘...

3. 帶住小朋友的途人C: "阿B, 過去睇下係乜野? 嘩~係龜喎! BB 去睇下, BB 去摸下,
                                                      好得意好大隻呀, 呢d乜野龜黎架, 易唔易養?" - 及後解釋5分鐘...

4. 帶住隻小狗既途人D: "Dolly Dolly, 過去睇下係乜野? 嘩~係龜喎!
                                                        Dolly 睇下, (隻狗唔想理佢), Dolly, 睇下la..." - 阿Dolly你地唔好過黎呀...

5. 帶住隻大狗既途人E: "Rocky Rocky, 嘩~有龜喎!  (越行月近) Rocky 睇下la (我地開始要企起身)
                                      Rocky你知唔知係乜野呀 (阿Rocky哥太近要聞佢地), 唔好呀Rocky,
                                                 (我地開始要攔住隻狗) 叫你睇咋! 走喇走喇"  - 阿Rocky你嚇親我d龜喇...

6. 途人Family A: "佢地好多龜呀, 原來要曬架, 我想問呢隻幾錢呀......($幾千), 果隻呢......(都係$幾千), 呢隻呢....(千幾)
                                     嘩, 乜龜都咁貴架...(轉身就走)..." - 我地唔係賣龜架...T-T

歡迎Share更多有趣事~

評分

參與人數 10威望 +20 收起 理由
lukehui + 10 原創內容
Koa + 1 一針見血
roy20090308 + 1 多謝分享
pchan325 + 1
龜龜ying + 1 有趣有趣*
twslee + 1 多謝分享
我愛爬蟲類 + 2
ah-yoo + 1 ur post...Very funny!!! XD
colala + 1 nice sharing
mblack + 1 your post, so funny~~

查看全部評分

沙發
royal 發表於 2013-7-30 12:24
c hing, 一次過哂咁多,,, 好大風險...

其實呢張相有d玄機...
本來係咁樣晒緊(轉帖)

為左影張相, 一分鐘內奇怪既事情就發生了 (起樂~~~)

影呀影, 係咁影~

快d羅走佢地呀~~

回復