香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: Puiki
打印 上一主題 下一主題

有感而發

Johnson 發表於 2013-8-9 14:46
唔玩就你做

我唔係好明白

回復

一蚊一隻龜 發表於 2013-8-9 14:48
我唔係好明白

咁比君君/P仔做
回復

我初初入壇唔知規則在交易區評論人隻龜冇則花唔值呢個價,比佢係度串我話用金錢行量人地隻龜,OK我初初唔知規則係我錯,轉頭我出12000買人地隻龜佢可以用令一個準則鬧人,我有權議價嘛,樓主可以唔岩價可以唔賣比我,幾時論到佢講野,佢亦用金錢去量人地出價,有冇搞錯,呢D係咩人黎架,我地講就唔得,佢講就得,係咪做個十九板主就好巴閉,有佢講就冇人講,有証又句架,冇屈佢呢隻籮底橙架!

H登 044.jpg (94.11 KB, 下載次數: 26)

H登 044.jpg

H登 043.jpg (66.89 KB, 下載次數: 20)

H登 043.jpg

評分

參與人數 3威望 +6 收起 理由
lishuikuen + 2 一針見血
Johnson + 1 加定1分比佢扣x2
Puiki + 3 加定3分比佢扣

查看全部評分

回復

君臨天下 發表於 2013-8-9 15:48
我初初入壇唔知規則在交易區評論人隻龜冇則花唔值呢個價,比佢係度串我話用金錢行量人地隻龜,OK我初初唔知 ...

都係果句啦,佢唔覺自己有問題架,就算咁多人話佢,佢都覺得只係其他人有問題,問題唔係佢身上架

讚同  發表於 2013-8-9 16:09

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
君臨天下 + 3 岩聽

查看全部評分

回復

君臨天下 發表於 2013-8-9 15:48
我初初入壇唔知規則在交易區評論人隻龜冇則花唔值呢個價,比佢係度串我話用金錢行量人地隻龜,OK我初初唔知 ...

你係有權議價,不過請係PM到進行,有曬版規,係你地自己冇去睇過,縱好意思係到嘈。
交易區版規:「自由市場,自由議價,如認為賣家售價太高,可以私底下用pm作出建議,買家也請先行格價,以免購入物非所值的物品,如非進行買賣,請勿作出任何干擾行為」
我話你食米唔知價叫另一個標準,咩道理?
「幾時輪到我講野」,幾時輪到你唔比我講野?你誰?有你講冇我講?雙重標準!
「用金錢去衡量人地出價」,你唔係用錢買架,唔係用金錢去衡量人地出價,唔通用咩?值唔值呢個價又幾時輪到你出聲?明碼實價,唔岩就走,冇話值唔值,或者你試下去街市咁同尐豬肉佬講,睇下人地有咩反應。呢尐唔係我一個人既標準,係個個版主都會咁做,睇少少唔睇其他就係到妄加評論,自暴其短。
回復

Puiki 發表於 2013-8-9 15:58
都係果句啦,佢唔覺自己有問題架,就算咁多人話佢,佢都覺得只係其他人有問題,問題唔係佢身上架 ...

路過的,唔洗理會我

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
Johnson + 1 笑死我

查看全部評分

回復

Puiki 發表於 2013-8-9 15:58
都係果句啦,佢唔覺自己有問題架,就算咁多人話佢,佢都覺得只係其他人有問題,問題唔係佢身上架 ...

你自己咪又一樣唔覺自己有咩問題
個頭就話強國點衰點法,
呢頭又係五毛上身咁「批鬥」人,
你自己又好得去邊。
不如出黎傾下計,唔好坐係電腦面前,
做鍵盤戰士就冇咩出息,你敢唔敢出黎同我對質?
回復

啊橙 發表於 2013-8-9 16:17
你係有權議價,不過請係PM到進行,有曬版規,係你地自己冇去睇過,縱好意思係到嘈。
交易區版規:「自由 ...

我都話你D人永遠唔知自己錯係邊,好似同個生翻講野咁,真係唔知點寫
回復

君臨天下 發表於 2013-8-9 16:22
我都話你D人永遠唔知自己錯係邊,好似同個生翻講野咁,真係唔知點寫 ...

咁你既然知我錯係邊,不如你指條明路比我
總好過係到空口講白話,言之無物
同你講野我都覺得好似同個細路講野。有版規跟都話做錯,列出左又唔睇,
不如你拎個個帖條LINK出黎,睇番大家既反應
或者比個機會人地入去個帖到批評我。
不過你都應該為自己「有你講冇人講」既行為解下畫。
回復

啊橙 發表於 2013-8-9 16:27
咁你既然知我錯係邊,不如你指條明路比我
總好過係到空口講白話,言之無物
同你講野我都覺得好似同個細路 ...

有證有句仲使講亞伯,死牛一面頸
回復

君臨天下 發表於 2013-8-9 16:30
有證有句仲使講亞伯,死牛一面頸

何惜你尐證據係對你不利唔係對我......
回復

啊橙 發表於 2013-8-9 16:19
個頭就話強國點衰點法,

我唔係批鬥你,只係覺得你有雙重標準嘅問題,本人覺得,作為一名版主應該係維護論壇嘅秩序,而唔係增加爭議,呢個就係身份嘅問題,如果你對個別議題上有爭論,理應開小號去同人爭論(身份問題),而且爭論講到尾都只係為左表達意見,同人地知唔知係你(阿橙帳號)發出嘅言論係無關係,就好似有個就黎退休嘅警察表達佢政治嘅立場,一樣會引起社會極大嘅回響

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 多謝分享

查看全部評分

回復

啊橙 發表於 2013-8-9 16:31
何惜你尐證據係對你不利唔係對我......

回復

啊橙 發表於 2013-8-9 16:19
個頭就話強國點衰點法,

我從來都無講過自己好,無錯,我都係衰人一名,但係我係呢個論壇只係小會員一名,所以我點樣都唔緊要,但係版主唔同,版主要維護論壇嘅秩序,如果版主都失去理性咁同人爭辯,好似同版主嘅身份有遺,版主理應保持中立
回復

網上世界嘅爭執永遠都唔會平熄,
各執一詞,既然係咁,小弟多手就在此關帖

the end...

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
oooooo + 2 條氣未順,把火未熄,對啊橙積怨只會越來越深.

查看全部評分

回復

回復

Puiki 發表於 2013-8-9 16:32
我唔係批鬥你,只係覺得你有雙重標準嘅問題,本人覺得,作為一名版主應該係維護論壇嘅秩序,而唔係增加爭 ...

但你咁做即係將版主禁言冇分別,
而個帖係問人支持與否,經以係一個可以進行辯論既帖
更加用一個理性既態度去進行,而唔係單方面既個人演講
一個辯論帖點會冇爭議,只在於會否出現非理性既謾罵,就例如BOBBY既「FUXK」
呢點總無爭議既餘地而必須處理,我確實履行緊我既職責,處理一尐違規既人士,
只不過係有人將我既立場,同論壇既立場畫上等號,無妄之災矣。

而用小號黎發表意見,我個人係認為行得通,但在我個性而言,我唔能夠咁做
既然我用得真面目黎做頭像,更加應該用本尊去發聲,
再者,小號並非絕對保密,若有心人要「上綱上線」,都可以話你敢講唔敢認,
我唔單止係一個版主,更加係一個香港市民,點解要用分身黎為自己發聲?警察係有生殺之權,所以必須中立,但所謂既「版主」又有尐咩絕對既力量去封殺佢,唔可以用本尊黎發自己既聲音呢?

評分

參與人數 2威望 +2 收起 理由
Johnson + 1 我要出聲:我地唔可以講野你玩嗮.
君臨天下 + 1 比一分你,關佐帖仲講,真係有你講冇我地講,.

查看全部評分

回復

君臨天下 發表於 2013-8-9 16:34

得你同我講,根本無意義
或者你開帖去問其他人意見,
記住比曬成條LINK人地入去睇下發生咩事
以免被人斷章取義。

評分

Johnson + 1 認同樓上
君臨天下 + 1 比一分你,C兄己關帖你仲講,有冇尊重過人.

查看全部評分

回復

夠了,當比個薄面,任何人都不要再發言,
歸根究底呢度係投訴版所以此帖我才不剷,
邊個唔著都好,今日之後就由去,日後大家點處理同克制,
就看大家嘅Eq..我在龜友都有不喜歡的人,
可是我覺得無切身影響到自己嘅就一笑置之,relax!

評分

oooooo + 1 條氣未順,把火未熄,關帖真係有用咩?.
一蚊一隻龜 + 1 版主英明

查看全部評分

回復