香港龜友論壇

樓主: Johnson
打印 上一主題 下一主題

有感而發

樓主
呢排ching/ctse應該收到一個來自wtatfif的短消息

我對他的文章內容唔敢有意見
但系我覺得某版主BLOCK埋人地IP系過份左(當然如果多次勸告都冇效就耿系要)
所以我希望第時唔好有呢d事

但小弟希望版主唔好BLOCK埋我啦
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS 唔好話我抄人啦唔該
沙發
佢話BOBBY310個IP比人block左
回復

板凳
佢同我講
2013/8/13-1530時,會員bobby310在聊天室發出以下帖子,但不幸於短時間內被刪除,論壇亦將bobby310會員之戶口刪除,並將過往bobby310曾發出之帖子及曾發表之所有留言全部刪除,而當中最最最黑暗之手法亦將bobby310之IP地址亦強行封鎖,不能登入龜友論壇。

bobby310對於論壇用以上之手法去封殺會員之言論深表遺憾,而打壓言論自由之方式,更可以用卑鄙,無恥,下流之形容詞去形容,在此公開無非想各龜友知道論壇此極道黑暗之一面,相信過往亦有不少類似之會員被人間蒸發,希望各龜友以此為鑑。

WTF-要求解除啊橙所有職務

上述人仕只身為活動發起區版主,但任意對其他區之會員行為發言,利用版主身分作出不合理之打壓,不合理之禁言,不合理之扣分,權責模糊不清。
而身為論壇某一版之版主,主動用文字不合理地挑釁會員,對事件沒有作出持平之做法,尤 如一言堂。在此為龜友論壇內之龜友會員強烈要求有關方面立即解除該人之所有職務,但可保留普通會員身分在論壇內"暢所欲言"

另點名批評聊天室版主magayturtle及建議,投訴及糾紛版主Groundbreaking,兩人所管理之版區,比例上較多爭議及紛爭,但兩人絕少,甚至從未為事件作出排難解紛,尤如形同虛設。對於貴壇選人之準則確實難以理解,但相信不外乎用人為親,私相受受等等。

參考網址
http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1

X2  發表於 2013-8-21 14:18
我都收到這訊息  發表於 2013-8-20 22:00
回復

地板
khip 發表於 2013-8-21 22:58
鎖IP, 刪戶口只係一般操作手法,何來黑暗?

但系錯一次就BLOCK
系咪太過份呢
回復