香港龜友論壇

樓主: man198735
打印 上一主題 下一主題

啊橙

關閉 [複製鏈接]
回復 man198735 的帖子

佢D古代人,古老思想,
規則死既,人就生既,佢完全唔識
因應情況而作出改變,咁米屎坑點燈囉。
出po賣野字少D就話空泛,
咁為有讚佢好有文化啦,因為佢比較
長偏大論(以為好有文化)。
回復

大家唔好講粗口...
回復

回復 龜痴 的帖子

我覺得你地班板主雙重標準囉,
之前「火水兄」用粗言穢語及人身攻擊,
又唔見你扣佢分!!!依家就扣我分??
何解呀???

一早覺左好耐啦  發表於 2013-9-14 10:10

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
君臨天下 + 3 一針見血

查看全部評分

回復

佑鳥仁子 發表於 2013-9-14 09:35
回復 龜痴 的帖子

論壇每天九百幾個新帖,
我有全職工作, 有家庭, 有朋友, 有自己興趣, 有活動,
未能每日將九百幾個帖一一睇晒, 再一一評分, 係我的失職, 在此先說聲對不起...

可不可以把你所講的火水帖條 LINK 拿給我,
我去扣他 DOUBLE 分...

回復

小霸皇 發表於 2013-9-14 01:37
回復 研究陸龜 的帖子

其實我重點系 凡事渣正黎做. 真系會討人厭.

有尐版主的確會先點評,見再冇改善先del帖,
或者呢尐叫做人性化既執行,
但我會覺得你要係到賣野,睇版規就係你既責任,
你做錯左,我又見到,咁冇可能唔行動,
違例迫車有冇交警會放過你?
衝紅燈被警察撞正,佢可以選擇票控你,
但如果你態度誠懇認錯既,警察或許會放過你一馬,
人性化執化唔係話要肇事者死,但做錯就係做錯,
子曰:「知錯能改,善莫大焉。」肯認錯既,一定會從輕。
可惜唔見樓主有以上既行動,仲出帖大數他人不是,

如果唔先渣正黎做,只會令更多人以此為例。
奈何各版主並非全職,只能抽樣式檢查,
若有縱容只會令犯事者於版主繁忙既時候悻然避過。
試問存有悻然心態既人會否知道錯在何方?

再者若要全個人名聲而視版規於無物,
我做唔出,對他人友善,他人就會對我友善,
係現實社會係行唔通,
而且呢個壇係龜癡既,佢搵邊個黎做版主,
梗係由龜癡話事,
呢個壇既使費一開始係佢自己出資,
係而家有尐廣告費支持下,
個幫無謂人以為自己識打字就係到圍威喂,
笑話一則,佢地一個崩都冇出過,
憑咩去質疑壇既內政。
回復

都話唔好移我post我又唔係投訴移咩去個到姐?!我宜家係聊天!!移反出黎拉!!唔你咁都分唔到咩係投訴定聊天丫!!啊橙版主咁識分!實分到既!!版主睇到快同我移反出黎!!唔係又比人話刪post快。。移post慢
回復

回復 佑鳥仁子 的帖子

啊橙有文化到叫我自己去睇咩叫空泛!!佢講野太充實
回復

龜痴 發表於 2013-9-14 09:44
論壇每天九百幾個新帖,
我有全職工作, 有家庭, 有朋友, 有自己興趣, 有活動,
未能每日將九百幾個帖一一 ...

依家咁多人唔滿意個隻橙,龜痴兄,你有冇做過野檢討,又話9月有調查報告,又係得過講字,想唔話你地係自己友都冇人信,仲話叫我參加板主選舉,有咩認受性,又咪自已友做埋,佢係做得好就唔會有咁多人憎佢啦,龜痴兄我就好尊重你為人,但個隻橙真係不知所為。
回復

你睇到啊橙幾有文化又充實既內容!賣野要打九萬幾字解釋自己賣咩??喂…………啊橙係到咁幫移反post去聊天室!!刪post你又咁快!我話明唔係投訴只聊天!!唔係分唔到丫??咪潛水拉啊橙大人
回復

第一次你刪我post....ok我冇相我衰!!第二次相都放埋你又刪!!我冇你讀咁多書!!扮晒正義又有捉定唔捉!賣野姐!洗唔洗出書面報告!!移反個post去聊天個邊!!怕更多人知你咁有文化同充實既發表??大家如果我不見。。被鎖大家都知咩事!!
回復

man198735 發表於 2013-9-14 10:55
第一次你刪我post....ok我冇相我衰!!第二次相都放埋你又刪!!我冇你讀咁多書!!扮晒正義又有捉定唔捉! ...

你第二個帖都係冇相架
你連頭像個張相都show唔到出黎
使唔使我放佢出黎比你睇睇
回復

唔洗拉你宜家拎出黎做過咩都冇人知!!你係到就移反個post出黎拉!!身有屎唔敢拎黎哩個post比我地吹水??
回復

咪扮野唔到先得架!我地確實係到吹水點解又係錯區/投訴呢??
回復

man198735 發表於 2013-9-14 11:22
唔洗拉你宜家拎出黎做過咩都冇人知!!你係到就移反個post出黎拉!!身有屎唔敢拎黎哩個post比我地吹水?? ...

如果有人編輯過係會有顯示
除非你身有屎,
放呢我就放左出黎,
請你自己睇睇張相係邊到
回復

回復 龜痴 的帖子

Sorry條Link我搵唔到,
不過請你搵下於3013-8-24陸龜區
「蛛網現在咩價呢?」尼個po
Thanks!
麻煩晒
回復

man198735 發表於 2013-9-14 11:22
唔洗拉你宜家拎出黎做過咩都冇人知!!你係到就移反個post出黎拉!!身有屎唔敢拎黎哩個post比我地吹水?? ...

嘜買賣一定要放相咩?我見好多C兄都冇放,咁都冊人POST真係有冇搞錯,唔好死要面啦,爛哂架喇!
回復

佑鳥仁子 發表於 2013-9-14 09:35
回復 龜痴 的帖子

講還講唔好燒埋我,我那裡粗言穢語及人身攻擊,我粗親你菊花嗎?同人嘈,唔通我仲你好前你好後啊.....講野用下個腦算人身攻擊嗎?你唔係可愛單純到這地埗吧,你第一日出來社會嗎?
回復

回復 火水. 的帖子

你如果失憶就不如睇番我係上面
回覆龜痴大人果個po啦(蛛網現在咩價呢?)
仲有你又唔洗咁大反應化,
唔洗下下都用「菊花」、「周周」、
「賓周」尼一類字眼嘅。
回復

回復 佑鳥仁子 的帖子

我剛打左菊花而已,其他果D剛剛完全無講,你自己睇清清楚,唔好等陣話你隻眼有事又話我人身攻擊你,至於果個帖我當然記得,係佢點著我先的,唔好唔夠人嘈就捉住果幾隻字亂吠,唔好行出來辦正義之士吧,嗌交唔用助語詞,唔通我剩你向你問好咩,唔好咁天真啦
回復

其實這個壇俾你地講到咁無用咁垃圾,咁你仲留在這垃圾桶為何呢?唔通你地通係垃圾?咁大家都係垃圾就唔好怪個垃圾桶污蔑啦
回復