香港龜友論壇

查看: 2248|回復: 6

我隻阿四咩事?(陸豹)

http://www.youtube.com/watch?v=BidW2E-9oog&list=UU0LNP0b7dCJNmaEnZI01vJw&feature=c4-overview

我喱排見佢成日張大個口又合返埋
又好似「un野」咁...但又冇食野嫁wo...
每次食菜就特別會咁...食水果糧就好d....
但都係時不時會「開口合口」咁個嘴卡卡聲...
左右邊仲有時會流d口水出黎..咩事??我好擔心!!!
係唔係個嘴太長「倒及」?
回復

cn_ssss 發表於 2014-2-24 13:10
http://www.youtube.com/watch?v=BidW2E-9oog&list=UU0LNP0b7dCJNmaEnZI01vJw&feature=c4-overview

可能係有野攝住左,或個咀上下合埋困難,留 2 下上下顎有冇特別野突出來,如果有就用指甲鋤或指甲鉗整走佢,如果冇,可以不理
回復

地獄火 發表於 2014-2-24 13:23
可能係有野攝住左,或個咀上下合埋困難,留 2 下上下顎有冇特別野突出來,如果有就用指甲鋤或指甲鉗整走 ...

冇野突出黎呀!~ 上下合埋有困難咁點算?
回復

cn_ssss 發表於 2014-2-24 13:26
冇野突出黎呀!~ 上下合埋有困難咁點算?

比舊墨魚骨佢咬下,順便磨下個咀,又可以當鈣粉食
回復

地獄火 發表於 2014-2-24 13:31
比舊墨魚骨佢咬下,順便磨下個咀,又可以當鈣粉食

俾左..佢唔鬼食=[
回復

cn_ssss 發表於 2014-2-24 13:43
俾左..佢唔鬼食=[

由佢放係度,等佢心情好就會咬幾下 ga la,毋須過份擔心
回復

回復 cn_ssss 的帖子

先加溫,滴下黑藥,觀察下有無鼻水