香港龜友論壇

查看: 2399|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

[遊戲] [iOS]介紹 関ヶ原演義(日本畫風,日本武將,咭牌對戰)

樓主

部分為小弟打.部分資料/圖片COPY的:)

小弟都係近期先玩!發覺都幾有趣!
先講一講點係APP STORE搵呢隻GAME!! 十分易 係Search到打D2 之後應該第一隻就係!
<-ICON

開GAME後有要AC名果D要打(上方的是要玩家登記「名字」,中英日甚至數字組成的名字都可以,下方的是註冊登入的密碼。玩家隨選自己喜歡的組合就可以。是方便大家有需要重裝或更新後有必要重新登入時用的。)
~其次就係  本人的「友達招待ID」:KUY5016 (大寫)
咁打左我就當然有野拎(誠實MODE)~但係同樣你都有野拎~就係
(COPY)
4星級的《魅》屬性「前田利家」特別咭,初始值是 260(攻) 260(守)

屬性也有分三個!分別係《魅》《武》《智》
冇最好的屬性~但係有D特點
《武》系咭大部分屬男武將咭,而且大多屬攻強守弱類型
《智》系咭總體來說不是攻守分均就是守強於攻
《魅》系咭,男武將的話攻守平衡,女將則守強於攻

每張卡都可以獨自升等級(不是星級,星級是定左嫁LA)
透過收集名為《目錄書》的道具~目錄書又分為武、智、魅、全四種,首三種只限對應屬性武將使用,第四種全目錄可供任何武將使用,為武將們加點數來進行升級強化。
A)玩物語模式:隨機戰鬥勝出後有若干機率得到。
B) 進行一騎打:進行一騎打找其他玩家對打,勝出後有若干機率得到。
C) 同盟作戰:加入同盟軍,同盟間進行合戰,勝出同盟旗下所有玩家均有「全目錄書」作軍功獎塙賞,若奪得首、次戰蹟的話更有更豐富獎品。
D) 抽咭升LV:每天可以免費抽咭一張,若抽中已擁有的咭,系統會換算成升級點數。
C)物語模式收集幡旗:玩物語模式時也會隨機出現武家幡旗的寶箱!不是每個武將都有旗)
(例如:《上杉謙信之旗》《武田信玄之旗》,武將之旗共分六小支..齊六小支即可得到武將)
D)禮儀PT:每100點可再抽(每日最多用禮儀PT抽多3次) 禮儀PT可免費在GAME中拎到!!!!!!

抽取的圖片(COPY)

更新!
遊戲中,大家會在下述幾個情況下碰上其他玩家,最常見的是在「物語模式」裡,遭到其他玩家的亂入。剛遇上這樣的情況,系統都會給你以下好幾個選項:
一騎打ちする(進行一騎打)
あいさつする(寒喧、招呼)
戦友に誘う(邀請作戰友)
同盟に誘う(邀請加盟)

抽武將方面
如果付錢抽咭,抽齊其他特別咭就有機會
得到的超限定的5星級武將咭,
--------------------------
暫時係咁多先~有問題請問:)

沙發

我又玩下先~

友達招待:AAI0017
回復

板凳
tbasd 發表於 2012-3-26 19:22
我又玩下先~

友達招待:AAI0017

XD
我E家想要真田幸村
回復

地板
frankie118 發表於 2012-3-26 19:59
XD
我E家想要真田幸村

唔係轉得嘅咩?
回復

tbasd 發表於 2012-3-26 20:02
唔係轉得嘅咩?

轉得???
PS.你係西方失敗A_A?
回復

frankie118 發表於 2012-3-26 20:05
轉得???
PS.你係西方失敗A_A?

係..........
回復

tbasd 發表於 2012-3-26 20:11
係..........

咁快中佐佐
回復