香港龜友論壇

查看: 2401|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

混養問題 ~

樓主
我而家 4隻 r仔 豹仔 盾仔 紅腳 4隻都係放在一間房養 都1年了 -.- 無咩事/... 但係長期落去 會唔會出問題
請高人指點.... 我仲想+多一隻  一係安戈... 一係亞達   再買比女友xyz死 =,=
沙發
WOW~
好多種龜~
房大嗎?
回復

板凳
我住村屋 有幾間房空佐出黎  我用佐一間 全養龜 -.-
回復

地板
ching 可以分箱養或者放養...........村屋養龜簡直一流
回復

6龜 發表於 2011-6-19 02:11
ching 可以分箱養或者放養...........村屋養龜簡直一流

有好有唔好.... 呢個天氣.... 落雨後 如果有飛蟻///./  你會o咀....
有一晚放工 一睇   呆哂./....  過千隻飛蟻 最小....
我支uvb燈 引佐勁多隻 -_-"
攪佐我2個鐘 先清理好間房..... 一塊塊地磚囉出黎洗.....
回復

過千隻飛蟻 咁就整幾個箱分開養,如果係房分區域放養又得唔得呢??
回復

有村屋真係好~可以養多d龜@@
回復

有地方真好.....
回復

點解唔裝網!!!咁d野未飛唔到入去
混養...混達好D
回復

回復 龍仔~ 的帖子

其實你有空間養几多都無所為,講真的!
而且你都係分開箱養,不萛混養,
但有一問題就係,當你養龜熱情減退,你的龜點萛呢,
最后,你都會賤賣同埋送給別人,所以我係你,我就會簡定一對部自己過人世,
睇下龜龜死快d定係你死快d,其它的萛吧..........始終你終有一天沒有能力再照顧下去,
何必再買呢,,,,,,,,,但有一點就係,你咁大地方,,,,,,,,,,,,,,,,
可以做繁殖!!!!!!!!!!!!!!呢個仲好玩呀,,,朋友
回復

有大空间真的好咯...我也想回乡下养缅陆....哈哈!
回復