香港龜友論壇

查看: 5627|回復: 45
打印 上一主題 下一主題

依家有d後生仔女態度真係好差!

樓主

純粹發洩一下!!
醒少少 未唔洗俾人藐

話說有一天去街 行過m記既甜品攤位..
甜品攤位通常都係一個人做既.... 主要賣甜品
我行到埋收銀位, 準備喊個雪糕食
個女店員掛住玩手機,,,, 望一望我 繼續玩手機
我話" 唔該!要個椰子味麥旋風"
個店員繼續望手機 就咁答我話 " 冇哂新地 "
我話 "我要個椰子味麥旋風"
佢呢次就企左起身 行埋收銀度同我講 " 冇哂新地"
我話" 我唔係要新地.. 我係要麥旋風! "
我直頭指埋張相俾佢睇
佢答" 都話冇哂新地落 ! 呢個未同新地一樣囉 (指住張圖)"
態度極之唔好! 仲要啤住哂...仲要黑口黑面

係呢一刻,,,, 我終於知道 係個攤位冇雪糕...
我回應左句" 哦..原來新地同麥旋風係一樣.... 唔該哂喎" 妖! 我
藐你!

之後我就走左.... 勁想投訴佢!!! 不過最後因為行左入間日本食買野 消左啖氣
依家諗番真係有d火..... 係我gag慢左佢講野既意思, 定係佢唔想打呢份工?

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
地獄火 + 3 多謝分享

查看全部評分

回復

沙發
乾坤 發表於 2014-8-2 01:03
吾应该藐佢,你应该甲权头踏佢

應該唔夠佢黎
回復

板凳
而家D人真系!
回復

地板
chunfung 發表於 2014-8-1 23:10
而家D人真系!

由我出世開始.... 第一次藐人...
回復

咁都得
回復

Nicole1010 發表於 2014-8-1 23:12
咁都得

睇佢個樣 應該係仲讀緊書 不過成個唔想做咁既樣,,, 我走左之後 我起上層望番落去 佢仲起度玩緊電話....
回復

雪糕位無雪糕, 咁個人係度做咩, 一單過期野, M記唔係閒成咁話
回復

回復 wel524 的帖子

聽聞薯條都有問題,咁以後去M記食風咩╮(╯▽╰)╭
回復

seira2242527 發表於 2014-8-1 23:15
睇佢個樣 應該係仲讀緊書 不過成個唔想做咁既樣,,, 我走左之後 我起上層望番落去 佢仲起度玩緊電話....{: ...

成個唔想做咁既樣~~咁話佢唔太好

唔憂做~~咁樣好似好D

回復

wel524 發表於 2014-8-1 23:16
雪糕位無雪糕, 咁個人係度做咩, 一單過期野, M記唔係閒成咁話

係波 差d唔記得佢有買過期野tim=_=
條xx坐起度 玩電話 都唔洗做既

商場入面既甜品位 通常好少人買野....
反而對出街果d會旺d
回復

我勸你以後遇到冇禮貌嘅人唔好容忍,容忍=縱容!自己又谷住唔開心!
佢X你,你就X番佢囉,好公平吖!
回復

Nicole1010 發表於 2014-8-1 23:18
成個唔想做咁既樣~~咁話佢唔太好

唔憂做~~咁樣好似好D

咁又係 讀書真係最幸福時期 政府學校既話又唔洗交學費... 仲布屋企人養 又有零用錢 屋企人仲會買d電話電腦俾自己
回復

其實你留意下面右邊隻龜就明白晒啦!右邊一反擊,左邊隻龜就唔敢再兜口兜面撞了!
回復

龜媽 發表於 2014-8-1 23:20
我勸你以後遇到冇禮貌嘅人唔好容忍,容忍=縱容!自己又谷住唔開心!
佢X你,你就X番佢囉,好公平吖! ...

我下次唔忍啦   生平第一次藐人 就係藐左佢....
不過話時話有d人 既心理真係好難明,,,
行入鋪頭睇野買野..... 有d店員係會覺得你買唔起/過黎運吉...
仲要擺哂個款同個樣出黎.... 真係睇見都黑人憎...! 太唔鍾意依d眼光!!
大佬 我先係消費者,,,,,, 你咁既樣望住我做咩
回復

龜媽 發表於 2014-8-1 23:24
其實你留意下面右邊隻龜就明白晒啦!右邊一反擊,左邊隻龜就唔敢再兜口兜面撞了! ...

回復

回復 lishuikuen 的帖子

有排成日食, 唔怪之得果排又腸胃炎
回復

回復 seira2242527 的帖子

哈, 咁又係, 自從早排見有脆辣雞腿包餐特價, 我多左去食, 后尾腸胃炎先少左食, 我而家都好少食,
勸你少去為妙
回復

回復 wel524 的帖子

我想食都冇辦法食,好多野都要戒口,仲有半年要忍口
回復

wel524 發表於 2014-8-1 23:34
回復 seira2242527 的帖子

哈, 咁又係, 自從早排見有脆辣雞腿包餐特價, 我多左去食, 后尾腸胃炎先少左食,  ...

唔好食咁多! 6月果時我狂食m記...(陰公 就係果時食先大獲= ='') 食到我依家都唔鍾意食m記...
真係垃圾食物黎...食完冇幾耐又餓......
回復

回復 lishuikuen 的帖子

點解要忍??? 有左??
回復