香港龜友論壇

查看: 3174|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

阿達伯亞去醫院看了病

樓主
阿達伯亞去醫院看了病(星期四要再打一次針)已經看了病吃了葯
上照片, 因為阿達已經死了, 99%,看看能否過這一關(已經打了輸數)
元朗龟店元朗南又新街 1 :  本人不會要求換龟 或退錢 ,  本人不會無理迫你退錢,或,迫你換龟,,
2, 本人也不是唱你賣病龟: 只想醫返好亞達 :   只想請教你們,怎樣做, 阿達這樣了,怎樣做
3 , 上次我已經 去問你們,請教怎樣做,或想看看你們能否提議怎樣方法去醫阿達--但不給予理會(你個店員唔掂) :老闆應該無問題
上照片

回復

沙發
樓主不知所謂,
買龜半年後病左屈人地,請你回覆為何這樣屈人
http://www.hkturtle.org/forum.ph ... p;extra=&page=3
回復

板凳
點解成日問龜店點醫……?(醫生唔係專業啲咩?)
回復

地板

等我幫你養好過啦龜店又唔係醫生,過左咁耐先黎講
回復

人病了都沒有胃口,何況是龜........亞達有否浸少少暖reptoboost,早午晚,上水要暖要乾身(因天氣有少涼),再着涼便大件事。
亞達基本很強壯,下點心機愛心一定會轉好,不要白白浪費生命,龜由蛋孵化到現在,亞達都做到,作為主人你必須負責任,全力照顧亞達為首要!
回復

隻龜已經係你手上半年了,如果你真係緊張同有心醫好隻龜,吾明點解仲下下要提人地店舖呢?我相信你友善去請教店舖,人地一定會虛心比意見你幫人,但你反而似仲認為店舖有責任,吾通要人包你隻龜長命百歲先岩?
回復

睇你現在張相,睇到個環境都吾好得去邊,你仲吾改善一下你養龜環境,睇幾多次醫生都冇用,喂佢食龜糧,濕到見到水,禁養法乜龜都死啦
回復

隻龜真陰工
回復

倒不如你當牠100%死了,送咗條屍俾我醫算啦!望見佢心都痛!
回復

等我幫你養好過
回復

上次我已經 去問你們,請教怎樣做,或想看看你們能否提議怎樣方法去醫阿達--但不給予理會(你個店員唔掂) :老闆應該無問題
其實店員係龜鋪到做 唔一定要識曬所有龜既 你估個個店員係資深養龜專家咩 一陣佢教錯你 你實入佢數 比我都唔答你啦
你成日講隻龜就死就死 不如送比D師兄師姐養啦 反正你都當佢死甘
回復

比我幫你啦
回復

好似個屎坑咁環境,龜龜頭前邊,身邊個d屎定糧黎架 ,如果係屎, 比你都冇胃口啦
回復

一言難盡呀,   元朗龟店,我都無生氣,也不追究,也不關他們事: 其實隻龟本身好弱..(( 其他4隻還好健康,都是元朗同一店買的,))     ((旺角又買多一隻回來))
多謝好心人,,,如果早一天你們找我,便把達送了比你們了,(星期日找我便好了,)
今早,阿達已經去世了,(昨晚死了,99%),今早死了, 已經掉了(身體硬了))
忘記過去,展看未來吧,
-------------------------
請問2015年第一批阿達伯拉,,什麼時候來有得賣,,準備今年 2015年春 ???
入貨  ::  十 隻 左右 阿達仔, 如果知道 什麼時候有貨請通知我,錢已經準備好了 ))

回復

回復 chiuchiu1234 的帖子

元朗南又新街 有2間嫁wo
回復

chiuchiu1234 發表於 2014-10-7 20:45
一言難盡呀,   元朗龟店,我都無生氣,也不追究,也不關他們事: 其實隻龟本身好弱..(( 其他4隻還好健康,都是元 ...

我建議你唔好一次入咁多隻,
要分散精力去照顧咁多隻,
倒不如集中精力照顧好一隻先,
等養得好再考慮入其他。
回復

樓主本身有1隻達達, 然後買左5隻, 死左一隻, 想再買10隻,
共15隻, 住咁既環境

回復

leung861230 發表於 2014-10-8 01:09
我建議你唔好一次入咁多隻,
要分散精力去照顧咁多隻,
倒不如集中精力照顧好一隻先,

YES, 其實一隻就夠喇, 我訓練到佢ONLY去廁所痾屎痾尿!

<----------其實一隻就夠喇, 呢一隻帶協我全家賺左300幾萬橫財, 夠買 214隻達達BB.

謝霆鋒咁Q有錢都係養一隻達達, 帶協佢咁Q紅!  

好心樓主專心養一隻啦, 一隻就夠晒數!  唔好再中毒啦! PLS..
.

回復

可悲 可悲
回復