香港龜友論壇

查看: 5094|回復: 33

強力譴責警察沒有應用心靈感應超能力

對於近幾晚既雨傘革命我覺得示威者
完全唔暴力
完全唔衝動
完全唔感情用事
完全無攻擊性
完全係相當克制
我覺得示威就係一個和平表達訴求既地方
所以搭棚呀,整水泥加固鐵馬,擺刺馬陣,或者有少量學生跌左散銀走去馬路執
以上事情係完全合情合理,亦都係絕對地乎國際各地既法律

反觀警察既暴行

和平既示威者已經令和平既示威者既心靈受極大創傷

和平既示威者推撞已經有機會對和平既示威者構成非禮等罪名

和平既示威者用武力已經令和平既示威者既龍體受入傷害

佢地根本就唔知道 香港人既身驅有幾高貴, 特別係和平示威者既身驅
既然一早知鬧,警告,身體接觸,甚至打都無用
應該要從超能力出發, 教導警察用超能力-心靈感應, 同示威者1對1心靈溝通 達至共識
但警察無咁樣做, 所以就呢件事我給予強力既譴責

另外我覺得示威者不停問侯警察娘親,或者稱呼佢地叫警犬係完全合情合理
因為示威者情緒要發洩, 而警察咁可惡就緊係拎佢地黎鬧架啦  (Sorry ,示威者前面唔記得加返和平既 )
而警察日日不停聽呢D說話當然唔可以嬲啦, 因為佢地要專業,情感要抹殺到同機器一樣,應該毫無感覺
就算被"靈體"撞到,推撞至受傷,都唔可以叫痛,  因為痛就唔專業
最重要係咩? 份糧包埋丫MA

反之,示威者上得條街示威係唔會預左比人驅趕架MA, 點解? 因為佢地真係好和平

我一諗起香港既將來就交比呢班手無寸鐵既大學生,青少年, 我就覺得好興奮, 忽然對香港前景好有希望

------------------------------------------------------------------------本文完--------------------------------------------------------------------

評分

參與人數 12威望 +21 收起 理由
wel524 + 3 原創內容
chim + 2 原創內容
Tony_Chu + 2 一針見血
燕赤霞 + 1 嘔心瀝血
beejjb + 1 一針見血
leofung + 2 多謝分享
龜俠 + 1 多謝分享
TakTak + 1 創意無限
Mike記 + 1 原創內容
leonardomonster + 1 原創內容
龜龜ying + 3 原創精彩內容
地獄火 + 3 原創內容

查看全部評分

回復

R 姐姐,以上情況完全合情合理呢句,加埋合法,會不會好 d ga
回復

地獄火 發表於 2014-10-18 10:59
R 姐姐,以上情況完全合情合理呢句,加埋合法,會不會好 d ga

多謝你既意見
我即刻就同你加返上去
回復

妳果然抵鍚
回復

回復 R之迷 的帖子

暫時係我見過最精彩既文章謝謝分享
回復

龜龜ying 發表於 2014-10-18 11:18
回復 R之迷 的帖子

暫時係我見過最精彩既文章謝謝分享

緊係啦
道理,法治緊係幫"和平既"示威者
唔通幫果班"過份使用暴力" 令佔中行為已經半個月但傷亡數仍然偏低既香港警察?

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
龜龜ying + 3 一針見血

查看全部評分

回復

忽然對香港前景好有希望

評分

R之迷 + 3 一針見血

查看全部評分

回復

回復 R之迷 的帖子

和平既示威者真係唔讚唔得

評分

R之迷 + 3 一針見血

查看全部評分

回復

回復

這條粉皮的確是(智青)=弱智青年.  發表於 2014-10-18 15:11
回復

師姐你嘅見解果然獨到!

評分

R之迷 + 3 熱心幫助

查看全部評分

回復

地獄火 發表於 2014-10-18 12:00
http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=23916393&extra=page%3D1

好好笑

D警察見佢咁款又唔「吽」多兩棍,失望!
回復

Mike記 發表於 2014-10-18 12:06
師姐你嘅見解果然獨到!

係師兄呀
師弟
回復

回復 R之迷 的帖子

Sorry呀師兄!我見火兄叫你師姐…
回復

燕赤霞 發表於 2014-10-18 11:59
攪到我好慚愧添,突然想佔中佔路。

一早應該要啦
今日你唔企出黎
聽日腳都比人斬斷

應該食下香蕉噴霧。  發表於 2014-10-18 13:02
回復

Mike記 發表於 2014-10-18 12:16
D警察見佢咁款又唔「吽」多兩棍,失望!

好似有加多兩野
回復

現在係失控 ,龍蛇混雜 ,各自為主 ,趁熱鬧 ,嚟攪事 ,人去佢又去 ,唔知咩事又去 ,發起人重話一力承擔 ,你有咩 Power去講呢句話。最後都要武力清埸.................................. ,支持者唔好走呀 ,到時血洗彌敦道 ,你就名留青史呀.......................後人就叫...屎唔屎 or 低鏈屎
回復

我一向中立,但佔中事件令我店舖生意大跌五成,無錢交租和出糧,所以佔中團體幫我解決呢個錢既問題系完全合情合理合法!求十萬
回復

無得頂頂頂頂頂頂頂頂
回復

公民已經覺醒,未來可期。

學生們加油!

未期癌症有你份,擾亂香港。  發表於 2014-10-21 13:48
就係你條屎坑棍利用學生出黎攪事。睇住生仔唔見左個屎忽。  發表於 2014-10-18 15:08
回復