香港龜友論壇

查看: 1890|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

十萬個為什麼!ching 們請進

樓主
問題如下@@

照片 191.JPG (59.81 KB, 下載次數: 37)

佢病都狂食野-_-係吾食今日買果d糧..有咩計???

佢病都狂食野-_-係吾食今日買果d糧..有咩計???

照片 193.JPG (33.61 KB, 下載次數: 35)

便便咁樣樣係吾係姐係吾好???

便便咁樣樣係吾係姐係吾好???
沙發
咁咪好..唔會因拒食而死.少份膽心.
回復

板凳
回復 kenbb 的帖子

但係-_-佢軟甲..應該要食d糧..

食草糧  發表於 2011-11-9 22:40
回復

地板
推下先
回復

bb ok~
龜對於未試過嘅嘢初頭唔食都正常
你塞少少落佢嘴度,一兩次之後,佢就會食過返尋味咖啦
回復

D糧要濕水?
回復

緊係要啦。。。。
我頭先已經想話 點解粒糧好似無濕水。。。。
回復

吾怪得我另一隻想咬粒糧@@但咬吾倒等我即刻濕下佢先@@
回復

唔浸水 可能想佢磨牙仔
回復

佢好勁==我淨係擺糧係佢前邊d菜擺係好遠佢咬吾入粒糧之後識行去搵菜
回復

- 我係咁樣令我隻盾愛上M字糧的:

day 1. 唔食M字糧, only食菜
day 2. 唔食M字糧, only食菜
day 3. 早上唔放菜, only 放M字糧, 唔食, 我晚上投降, 比菜佢食
day 4. 早上唔放菜, only 放M字糧, 唔食, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢聞下好淋好爛既M字糧, 好香, 食左小小.
day 5. 早上唔放菜, only 放M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左一粒, 訓覺
day 6. 早上唔放菜, only 放M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左兩粒, 訓覺
day 7. 早上唔放菜, only 放M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左兩粒半, 訓覺
day 8. 早上放菜 & M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左兩粒半, 唔食菜!!! 訓覺
day 9. 早上放菜 & M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左兩粒半, 唔食菜!!! 訓覺

便便開始 BEAUTIFUL !!!!  

- 我係咁樣令我隻阿達愛上M字糧的:

day 1. 唔食M字糧, only食菜
day 2. 唔食M字糧, only食菜
day 3. 早上唔放菜, only 放M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左3粒, 訓覺
day 4. 早上放菜 & M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左5粒, 食菜, 訓覺
day 5. 早上放菜 & M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左8粒, 唔食菜!!! 訓覺
day 6. 早上放菜 & M字糧, 我加好多水, 用手指整碎M字糧, 佢食左10粒, 唔食菜!!! 訓覺

達達D便便一直都係 BEAUTIFUL, 冇分別.

好詳細....龜龜主人真你好.  發表於 2011-11-10 10:38
。。。。。。。。。 訓教之前 寫個服字俾你。。  發表於 2011-11-10 02:53
回復

其實M字糧內有龜龜喜愛的Alfalfa草, 好香, 你要加多D水, 整碎、整爛, 等佢聞倒中間果陣好香既Alfalfa草的味道!!!!!!!!!
回復

我覺得要佢地食糧既最佳食用方法係先餓三日
再將糧浸淋 撈菜!成效顯著!
回復

吾該哂c Hing 們
回復

為食的龜好難抗拒龜糧的
回復