香港龜友論壇

查看: 3514|回復: 8

[DSE] 雞腸 討論

最近收到可靠資料,B1分數比想像中更不值錢,
READING來說,B2分數不變,但B1分數在計算過程中會乘以0.652,所以做b1既話,lv2要a加b1分要45-64,lv3 65-80,lv4 81-98

LISTENING同樣地, B1分數在計算過程中會乘以0.735, 其他詳情唔知了@@

所以b1做完有d唔抵,比我簡就做b2喇,你呢??
重有,有冇人分享一下情報??
(唔係100%岩,只供參考,但資料來源十分可靠,非無中生有)
小弟同你同年,我都係打算全部b2
回復

回復 紅花 的帖子

有能力一定做b2,不過中游既,想拎lv4既,我覺得b2好過b1囉
回復

同我諗法一樣 ;)
回復

做B1啦~我READING太弱了…諗住靠listening同oral拉分
回復

究竟而家中學公開試考咩?我啲會考年代嘅人同大家唔同了~唉!
回復

回復 迷你~ 的帖子

英文分4份卷
writing reading listening oral
writing 篇必作 一篇選答
reading 分partA/B partA必答 partB選答
listening 類似reading
oral應該同你果陣一樣
回復

DSE 既英文應該易過 a level ue 好多....
回復

我都仲諗緊b1定b2- -,,,其他一定b2,但係reading就仲諗緊
回復