香港龜友論壇

查看: 2462|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

(URGENT) 巴西龜痾出紅色瘤狀物 有什麼事? 有圖 (2)(update)

樓主
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=35947&extra=page%3D1

佢昨日都係GUM
仲紅左同腫D  
說是脫肛? 但現在縮了入去

昨晚還把下午吃的蝦乾 嘔出來

便便是這樣 (一向也是差不多)
現在牠是精神的
是腸胃問題嗎?

該如何做? 要把牠和其他分開嗎?

看醫生那間較好?

THX!!!!!

沙發
是這間嗎? 收費如何?

這間是很出名的寵物醫院, 大部份寵物都會醫, 甚至有專科醫生, 以我所知, 除了貓狗, 龜、兔、鼠類、蜥蝪都識醫, 最緊要係佢地會盡量醫治寵物, 不像其他診所般, 不會醫/絶症/認為手尾長就提議人導毀滅, 但收費相對比普通獸醫診所貴, BOOKING很FULL的, 一定要致電預約, 如果WALK IN係會當急症收費的。

1. 店舖名稱 : 大圍珍禽異獸及寵物醫院
2. 店舖電話 : 查詢及預約電話:2687 1030 / 急症電話: 9339 6842
3. 店舖地址 : 沙田大圍積信街75號
4. 店舖主要服務 : 各類寵物診治
5. 店舖營業時間: 9:00AM~1:00PM , 2:00PM~8:30PM
回復

板凳
睇土瓜灣動物醫院好d喎!
Dr Terry Yu 信心保證呀!
回復

地板

睇土瓜灣DR. YU
佢非常專業
快d去打電話啦網址
http://faithfulvet.com/staff.html

正常便便係一條 硬實的
你龜仔d沙便
我唔敢講係唔係腸胃問題
請專業醫生睇睇 佢幫到你
回復

你們也曾帶龜看土瓜灣DR. YU? 收費怎樣的?   
回復

我d龜龜杜蟲都係搵dr.yu.睇你係咩事,價錢唔同的,診金295,其他令計
回復

BOOK 左DR. YU 但要星期五先有得睇  隻龜好彩仍看來健康
回復

頭先再見到佢果度流左D 血  !!  仲有無邊間動物診所醫龜好?? THX!!!!
回復

我今日帶左隻龜睇醫生   去左荃灣個間 http://www.citivet.com.hk/index_hk.php
本身想睇DR YU 但等唔切 (AS FRI 先有得睇)
但其實個DR 無MAKE DIAGNOSIS  只係講左POSSIBLE 既REASONS
TX 係大包圍 : 打左幾支針 要餵食杜蟲藥   話有需要先再照X RAY 其實要再番去打ANTIBIOTICS 但我諗任再觀察下先  (TOTAL: $200(CONSULTATION FEE)+ 200(針藥)+ 90 (SUPPLIMENT+ 杜蟲藥))
回復