香港龜友論壇

查看: 2430|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

本人既一個小小意見

樓主
係咁既 小弟上左呢個壇都有一段日子
雖然多數都係做下CD ROM 睇下野就算 COMMENT都唔多個
又少分享我既野(不過係因為D龜龜唔係我身邊=[)
目標都係睇龜龜多
所以我係首頁頭板更新區好多時唔理交易板分享板都會個個都CHICK入去睇
除左一D我無興趣既龜龜既POST
但係其實我自己對蜘蛛類係好敏感
換句話係我係好驚好驚蜘蛛(無意冒犯玩蜘蛛既CHING!)
今日岩岩又開左一個 張圖大到...
我個心真係離一離 即刻熄機
其實可能各位CHING覺得我細膽 多余
但其實我覺得每個人種有D野係驚 有咁既諗法我都覺得都好正常
當然 我係可以以後都唔係更新區果道CHICK入去睇
不過我唔知有冇其他會員都有呢個情況 先想講出黎
我只係希望 各位CHING POST野果時 至少都比小小hint係咩種類 有個心理準備都好
以上小弟小小諗法 如有錯 可以無視我當我廢UP 任插唔嬲
沙發
甘你屋企有無蜘蛛
回復

板凳
mikekwong 發表於 2012-4-21 19:27
雖然多數都係做下CD ROM 睇下野就算 COMMENT都唔多個
又少分享我既野( ...

我友何嘗唔係吖,我好勁毒物,尤其是果D白化啊,變異果D(無意冒犯玩變異既CHING!)
今日岩岩又開左一個 張圖大到...
我個心真係離一離 即刻睇到唔願熄機

X2簡直一睇完尼個網既任何龜都想屋企有番一隻XD  發表於 2012-4-22 01:45
回復

地板
mikekwong 發表於 2012-4-21 19:27
又少分享我既野( ...

咁呢到都唔止係講龜既,你click入去爬蟲版個刻,你就應該具備一定既心理準備....
回復

回復 啊橙 的帖子

版主咁無同情心GA
回復

回復 mikekwong 的帖子

其實呢, 我對你既處境深表同情 及憐憫, 但係有時我就覺得其實好多人都對某一D野因為一些原因/不明原因而產生恐懼, 但係尼個世界上的的確確存在尼樣野, 係唔可以排除果樣野突然某一刻出現係自己眼前, 有時亦無法避免, 我認為一個人面對恐懼既方法, 除左避免遇到之外, 亦有另一最佳方法, 就係勇於面對恐懼, 克服恐懼, 而唔係逃避, 因為有時有d野必須接受同埋想避都避唔到, eg 係香港讀書就要考公開試先可以升到大學, 沒可能因為害怕而去逃避唔考, 所以我諗樓主要學會成熟既做法, 見得多就會無咁驚, 建議樓主將今日見到果張圖做wallpaper, 咁睇番一年半栽, 我相信你一定可以做到勇於面對, 我唔信你每日唔敢開電腦
回復

回復 mikekwong 的帖子

真係有同感…
我都同意你既想法,
有時一早上論壇…訓都未訓醒…
一開正呢類帖…即刻醒晒……

不過又公允小小…
無理由要制定某一類動物貼圖…
下次師兄都係睇清楚標題or版塊…
之後先入去睇啦…
回復

唯有係咁啦
回復