香港龜友論壇

查看: 3679|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

健身步道 赫見斑龜產卵-民視新聞

樓主
沙發
只龜媽媽好靚下wor.

X2 真係靚靚  發表於 2012-5-26 21:20
回復

板凳
回復 blackbuster 的帖子

估唔到隻龜生响D咁既地方, 唔知附近公園既大龜龜會唔會又响側邊既泥地生蛋呢
回復

地板
wel524 發表於 2012-5-26 21:21

估唔到隻龜生响D咁既地方, 唔知附近公園既大龜龜會唔會又响側邊既泥地生蛋呢 ...

其實德福嘛有個龜池既.
我近附近,來唔來都會去.
呢排見到好多龜仔.真係好細隻.
唔知係天然出生定有人放落去咖呢.

不過真係生都唔知會唔會俾其他龜食左
回復

係呀, 我有時都見到池(屋企附近果d)裏面有好細隻龜, 我諗咁細隻應該唔係人放落去(雖然咁忍心放落去果d都唔係人)
回復

回復 wel524 的帖子

我之前係德福水池見到有隻草仔龜,好想拯救佢返屋企(唔算偷龜掛...)
不過人多唔敢,第二日去就唔見左啦...

果日仲見到有隻病重既超大豬鼻龜係入面....好慘
回復

德福水池咁多龜既 其實我都見過D好細既草草, 我都好想落去捉, 不過尼人尼就真係好怕歧視既目光既
回復

wel524 發表於 2012-5-27 00:13

德福水池咁多龜既 其實我都見過D好細既草草, 我都好想落去捉, 不過尼人尼就真 ...

放心,如果下次我再遇到佢一定去捉.
我見到d賓妹捉d龜上手玩都無人鬧.
更何況我係捉回家善待佢呢

德福水池以前仲多呀.其實得返廿隻左右.
以前起碼過百隻.全部清一色巴西龜/紅耳龜啦.
草龜仔都係得果次見到....
隻豬鼻再去都唔見左啦...可能死左又或許俾人救左啦.
我再去都有諗住call愛協,話晒受保護動物.
不過都見唔返佢,就無打到
回復

下次見到快D打去好, 我諗果D受保護既龜俾佢地捉到, 會拎番出黎做展覽, 好似都幾好, 有好既生活~~
我果邊池, 見過有草有班有巴西, 等我聽日去睇下先, 但係一睇到就想捉GA LA
回復

wel524 發表於 2012-5-27 00:33

下次見到快D打去好, 我諗果D受保護既龜俾佢地捉到, 會拎番出黎做展覽, 好似都幾 ...

http://www.youtube.com/watch?v=yWkSD9bPQMc
睇呢到係有義工去救龜龜,我諗應該俾佢救左.
因為龜龜係池中間,要捉佢就要跳入水池,無得伸手入去.
我諗無人咁夠膽.
我本來都唔知,係有frd同我講有隻超大灰色白點側頸水魚係果到,叫我去睇.
我心諗咩品種黎咖,變異咩.
一去到原來係生晒白斑既豬鼻黎.
佢個樣好唔開心,又無野食,又俾巴西搞....

你邊住,我去水池拯救返隻草黎做肥妹老公先xd
回復

條片好好睇, 未睇過既, 好多人真係好好心, 特別係過百隻龜果位 DR YU咁靚仔既, 上次睇相唔覺WO, 莫非上鏡執正左
回復

回復 wel524 的帖子

http://www.youtube.com/watch?v=pjU6fIgpECI
呢段都有靚仔睇.
原來佢就係dr.yu
把聲好man
回復

回復

女人嗎??? 我上次聽過C姐去睇過係男黎WO??@@-->沒事, 睇到中段原來係同1人男人黎
回復

wel524 發表於 2012-5-27 01:07

女人嗎??? 我上次聽過C姐去睇過係男黎WO??@@-->沒事, 睇到中段原來係同1人男人 ...

哈哈.我好鍾意呢類型既聲.好man
回復

你好變態 不過我支持你, 果個好有愛心既女義工, 好似手果度無介指未結婚, 你可能有機會GA
回復

wel524 發表於 2012-5-27 01:48

你好變態 不過我支持你, 果個好有愛心既女義工, 好似手果度無介指未結婚, 你可 ...

唔係呀....我講緊dr.yu(個獸醫)把聲...
你唔覺得男人呢把聲好磁性好man咖咩
宜家好多男仔都女人聲
回復

仲唔俾我發現你係女 原來睇中DR.YU
少少啦, 無同感
回復

wel524 發表於 2012-5-27 02:00

仲唔俾我發現你係女 原來睇中DR.YU

你真係覺得我係女
http://hkherp.shopping.ttyy.hk/
你以後買龜糧係到買啦.
市價黎,又幫到人
回復

貴過卡奇WO, 不如直接捐錢可以扣稅
回復