香港龜友論壇

查看: 3247|回復: 65
打印 上一主題 下一主題

有關梁振英想問既事

樓主

我唔係好明僭建既事可以搞到今大  佢又唔係打家劫舍私吞公數
梁生都係人 都有錯 點解我地今快就投佢不信任票

重選? 認真個句有邊個係你支持既 選左之後唔岩唔通又再來過? 今樣香港會變成點?
我主要都係想講下d黨派 其實佢地成功推翻梁生之後想點? 返去我上面個問題??

同埋個d咩黨之類係埋借題發揮??   細佬仔唔識世界 入來問問 有講得唔岩咪插小弟

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
EV-DAY + 1 點解我地變成有票投?

查看全部評分

沙發
你唔咁做就=縱容!!

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

板凳
有錯指正係岩 但唔洗佢落台今快呀

你想5想香港吹中国風?  發表於 2012-6-26 09:33

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

地板
未上台先落台

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

哈,做特首緊係要揀個好嫁啦,衰既話,你留係度托咩

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

可惜未見有好人選

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

誠信問題,

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

~_~…明顯係為難佢…事關選舉果陣佢用呢樣黎攻擊唐英年~兒家佢當選後先發現有僭建
透明仁咪搞搞震話要重選囉…
作為市民其實咩都做唔到
食下花生算

評分

參與人數 2威望 +3 收起 理由
EV-DAY + 1
c87654 + 2 作為市民其實咩都做唔到 x22222222222.

查看全部評分

回復

佢呃人!  所以佢奸, 證明左打壓言論及鎮壓港人可能係真事。  

奸人當道, 將來危危乎!  賣左香港及香港人都得!

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

要怪就怪他以僭建作POINT打唐英年,重攪到社會上有僭建要拆,現在到他僭建咪全部有僭建一起k他.

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

kenbb 發表於 2012-6-24 20:09
你唔咁做就=縱容!!

佢既僭建係唔係犯法,就要等專業測量師去調查,佢係咪有錯真係要等結果
山頂有錢人地方有邊幾間係冇僭建架?新界丁屋咪一樣咁玩~
真係要捉既就要一次過搞晒全香港,得閒搵幾個公眾人物出黎插,有咩意思?

而家d條例成日都變,而CY又唔係個科既測量師,好難知道自己間屋有冇僭建,所以佢唔一定係錯晒。(今日94.8息事風都有講,唔信可以自己聽番)

香港人將CY推到死角有咩用呢?木已成舟,咪等條船行下囉,反正你又落唔到船,逼得太緊佢可以同你攬炒,做到貪曾癡一9樣,到時蝕低昸咪又係香港人,有咩謂吖~~
你呢就冇得簡架啦,佢就做硬,落台?睇下啊爺有冇指令先啦。你話叫佢落就落,啊貪曾癡神早番左屋企十世啦,仲有機會飲茅台咩。

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

yuk郁 發表於 2012-6-24 20:23
~_~…明顯係為難佢…事關選舉果陣佢用呢樣黎攻擊唐英年~兒家佢當選後先發現有僭建
透明仁咪搞搞震話要重選 ...

做為市民係咩都做唔到

但作為網民 我都想人關注下用公平既角度看睇成件事

重選? 認真個句有邊個係你支持既 選左之後唔岩唔通又再來過? 今樣香港會變成點?
我主要都係想講下d黨派 其實佢地成功推翻梁生之後想點? 返去我上面個問題??

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

4848 發表於 2012-6-24 20:59
做為市民係咩都做唔到

但作為網民 我都想人關注下用公平既角度看睇成件事

說實話 我3個都唔支持
呢3個人上台香港都唔知會變成點~前景不能想像
豬就最純…可以比市民兇或者比阿爺全權控制
其實梁唐都係中央既人~只係當中既黨派唔同 先分左2個人出黎
佢2個是旦一個上台都唔係問題~而何生……=.=我對佢冇咩好感 得把口…

重選只係多此一舉…因為我都諗唔到搵邊個上台先岩…
兒家各個政黨其實都係見招拆招…民主路?擺o係口邊講下架咋…
香港人其實都只求安居樂業…經濟發展比民主更重要…

唉~我都唔知~~今年七一實好轟動

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

yuk郁 發表於 2012-6-24 21:05
說實話 我3個都唔支持
呢3個人上台香港都唔知會變成點~前景不能想像
豬就最純…可以比市民兇或者比阿爺全 ...

連自己都冇答案個陣時去可定人地 埋重冇說服力
香港埋有呢種情況囉

個人認為 往係香港既都係唔想比強國統治

就算得把口講 都好過解放軍入港  我講得有冇道理??

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

4848 發表於 2012-6-24 21:18
連自己都冇答案個陣時去可定人地 埋重冇說服力
香港埋有呢種情況囉

我都唔清楚~雖然我只係個學生
但我仍然會擔心香港既自由會隨住每年既回歸紀念而減少
不過只可以講 作為公民…有集會活動我都會去支持以表決心

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

啊橙 發表於 2012-6-24 20:54
佢既僭建係唔係犯法,就要等專業測量師去調查,佢係咪有錯真係要等結果
山頂有錢人地方有邊幾間係冇僭建 ...

講真 梁振英冇做過對港人不利既事 點解就唔可以信佢?

真係因為佢係中央既人??

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

回復 4848 的帖子

同意…
香港人唔希望由中共管,
正正大部分人覺得CY當選係中共主意,
所以有咩矛頭就必然指向佢,
其實當中必然係香港人同中共積怨有關。
咁另一方面…CY用僭建打擊唐唐,
宜家自己都係咁樣…
點都係講唔通

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

4848 發表於 2012-6-24 21:23
講真 梁振英冇做過對港人不利既事 點解就唔可以信佢?

真係因為佢係中央既人?? ...

佢可以話係平民皇帝,佢既焦點係以住特首唔敢店既地產商,
佢一直以房屋問題作旗號,一但換上唐英年,你同我想上車,等中六合彩先啦

評分

EV-DAY + 1

查看全部評分

回復

回復 4848 的帖子

可以講…香港人被共產黨嚇怕,
係深深嚇怕

評分

EV-DAY + 1 0分派元

查看全部評分

回復

yuk郁 發表於 2012-6-24 20:23
透明仁咪搞搞震話要重選 ...

大部份同意, 無錯, 如果普通市民做出依D事都係有錯, 但罪不至死,
但佢係特首, 而之前佢仲係用呢樣野攻擊唐英年先, 最緊要佢係"測量司",依樣根本係佢最專業的
等於老師依頭叫學生在上課時吸煙+打交, 轉頭自已就在上課做一樣,
如果係普選就吾會咁多依D事發生, 就算有, 佢都吾洗指意連任,
但現在是共產黨選出的特首, 佢幾差都好, 大陸一定保佢
回復