香港龜友論壇

查看: 2166|回復: 9

(請細心欣賞落去)我有一隻狗,佢係一隻史立沙混摩天使,雄性,係我出世時,突然自己走了,揾返佢時已經無左一隻眼,但宜家已經無事快樂咁成長,但因為我細佬要出世,屋企人怕佢對狗敏感,所以就比左我阿姨養,之後我阿姨買左一雌性摩天使返黎陪佢,之後佢地就有左BB,突然有一晚我阿姨同佢老公食飯時聽到樓上有一些狗吠聲,所以就上去睇下,一上到去就見到隻摩天使已經自己生緊,當第一胎生完就到第二胎,到第三胎時,狗媽媽開始累,佢停止左生,所以我姨丈就幫佢慢慢咁拉出黎,拉出黎之後見到隻狗仔已經全身發紫,當時我姨丈做左一件意想唔到嘅事,佢系到不停咁用手整暖隻狗嘅身體,突然隻狗仔叫左一聲,之後就醒返,想都想不到佢會醒返,而且宜家重要變成四隻之中最強壯,最大嘅一隻,真係犀利!

評分

參與人數 4威望 +18 收起 理由
khip + 3 多謝分享 - NEVER GIVE UP
lcc215 + 2 奇蹟由人去創造!
我愛中蜂 + 10 多謝分享
乂阿偉乂 + 3 多謝分享

查看全部評分

狗狗萬歲~~~
回復

狗狗生命力好頑強
生命好神奇, 有時以為佢好脆弱, 但有時又會俾預期中頑強
回復

唉 呢個咁嘅奇蹟佢同我講過n次
回復

回復 L.F 的帖子

聽過又入黎睇!
回復

你出世隻狗就走左.甘隻狗而家幾歲?有無甘長命
回復

隻狗有成13歲,以狗嘅年齡來計!
回復

好神奇,,請大家珍惜動物的生命
回復

石J 發表於 2012-8-28 23:49
隻狗有成13歲,以狗嘅年齡來計!

http://tw.myblog.yahoo.com/hn866 ... &l=f&fid=12
甘咪1歲都無.甘樓主咪
回復

隻狗有成71歲,以人來計!!!
回復