香港龜友論壇

查看: 1478|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

士巴拿既新居加有重要野問

樓主

http://youtu.be/rYB-wcKu1j8琴晚由於買左個唔岩size既潛水加上原先魚缸細同烏糟
所以比女王今朝下令我出去換缸 之後濾左成日水 岩岩放左士巴拿落去 佢玩得好開心
但問題就係 可能我大力過頭 我整爆左個出水支野 兩支都係咁爆
我想問各位師兄姐知唔個邊度有得配??
濾水器係海利 型號HL-BT1000

同時希望路過都加加分XD

沙發
@@ 睇下先!!!
回復

板凳
wa!! 個缸大左..佢都開心晒..不過應該仲適應緊  士巴拿: 0.0...無啦啦變晒樣既.. 多左個成城堡好可疑,暫時都係唔上去住

士巴拿係水度..青BB,翠綠

x2  發表於 2013-5-13 08:06
回復

地板
1mm 發表於 2013-5-13 01:17
wa!! 個缸大左..佢都開心晒..不過應該仲適應緊  士巴拿: 0.0...無啦啦變晒樣既.. 多左個成城堡好 ...

哈哈 係呀 個缸真係超大 佢當左個台係飯堂 有野食先上去= =""
依家樓梯變左睡房 得閒就落水游幾下 囧""
不過好想知點解決出水口果個問題......唔知有無得配
回復

點爆法?? 側邊????
回復

1mm 發表於 2013-5-13 01:29
點爆法?? 側邊????

影片中 我有影到一個類似噴水果個位 其實水流太勁我將出水位向左暖管個位 但噴水果個位正正係爆左果個位.../ . \
回復

zerochan1318 發表於 2013-5-13 01:38
影片中 我有影到一個類似噴水果個位 其實水流太勁我將出水位向左暖管個位 但噴水果個位正正係爆左果個位. ...

我唔知有冇得配...低我估有得配既機會唔高.因為佢地一set 野做的, 一個濾頭就跟一枝管咁上下...如果真係冇得換..你只好用包水喉果d 白色薄布..包佢兩圈,應該唔漏
回復

其實出水通呢家野好死嘅啫,只要啱咀型就可以插架啦,我屋企d通都係亂用,就算大細唔啱位都可以用軟膠喉做接駁,唔一定用原裝嘅,不過你想配可以試下去卡奇,個到我見有好多唔同部位嘅通都有
回復

巴西苗唔好咁深水養喎,我見士巴拿游得好似好辛苦咁,感覺上就好似出晒力掙扎咁,你不如試下比佢淺水睇下佢會唔會好d
回復

[youtube] [/youtube]
回復