香港龜友論壇

查看: 2610|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

打印機問題 同埋有咩鐳射打印機介紹?

樓主
打印機問題 同埋有咩鐳射打印機介紹?

宜加用緊部brother既噴墨打印機 , 差吾多每次印野前都會"清洗"我知道係廠商set死 , 等你快d"用完"要買墨 , 所以我轉曬用代用墨 , 但最近印吾到彩色(之前部canon機都係咁) , 例如印張地圖 , 吾知印到似咩.....想問係咩原因? (試過換曬新墨都係咁)因為用左代用墨??? 拎去整貴吾貴?

同埋鐳射打印機既特別之處係咩? 可吾可以用黎印相? 靚吾靚架?
同埋點一部鐳射打印機用咩型號既碳粉?
thanks

想印既地圖

印成咁既樣

回復

沙發
睇下噴墨頭有冇野攝住,因為我部 brother 都試過咁,原來有一小張紙碎攝左裡面,清左就正常返
回復

板凳
塞左個噴頭?
回復

地板
用太平既代用墨會整塞噴頭,一部PRINTER都係幾舊水,無人整架喇,整果個都唔知點收你錢。家用既用CANON啦,好用D架。平平地200蚊既介紹你用CANON MG2270,有SCANNER有影印,細細部,最大缺點係墨分兩盒,一盒黑一盒彩色。
回復

地獄火 發表於 2013-9-22 02:14
睇下噴墨頭有冇野攝住,因為我部 brother 都試過咁,原來有一小張紙碎攝左裡面,清左就正常返 ...

吾該曬 , 我呢睇吾到個噴墨頭 , 係入面黎既~~
回復

Uncledash 發表於 2013-9-22 03:00
用太平既代用墨會整塞噴頭,一部PRINTER都係幾舊水,無人整架喇,整果個都唔知點收你錢。家用既用CANON啦, ...

吾講曬 , 吾買噴墨機啦 , 好快無墨 , 買次墨貴過部機=_=
回復

回復 泥頭佬 的帖子

如果成日PRINT, 改用供墨系統, 墨多平好多, 不過買個供墨系統要百零蚊, 另外無保養
有無試過按多幾十次CLEANING? 如果按多幾次, 發現愈來愈多色點, 即係仲有得救,
如果無改善就係塞墨咀, 洗機可能得番, 不過如果自己洗買配件都要幾十,
或者拎部機俾人整公價已經百五, 不成功不收費,
如果百五寧願買番部好過, 點解我咁清楚, 因為前排又係因為PRINT唔到彩色換機,
399已經包埋供墨系統抵玩, 不過要一星期PRINT少少野, 否則有可能會塞墨咀
回復

回復 泥頭佬 的帖子

另外, 張TESTING, 見到你部機PRINT黑白係正常, 如果唔PRINT彩色, 基本無問題
P.S: 所有BROTHER, CANON機都要每星期開一開機PRINT少少野, 否則好易塞墨咀
回復

回復 Uncledash 的帖子

就係E部改埋機用供墨系統399, 成日PRINT野都幾抵玩
回復

wel524 發表於 2013-9-22 15:23
回復 泥頭佬 的帖子

如果成日PRINT, 改用供墨系統, 墨多平好多, 不過買個供墨系統要百零蚊, 另外無保養

吾該曬 ,等我試下先 , 399?係邊度買ar? thx
回復

回復 泥頭佬 的帖子

y記拍賣網, 深水埗有實舖, 半小時即改機拎走
回復