香港龜友論壇

查看: 1604|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

龜仔佢吾係好食嘢呀。。。。。點算

樓主

好耐冇上水。上親水就冇好嘢。。
之前隻細龜咬大龜。所以就分開左佢兩個。但係分開左之後。
細個隻好似心事重重咁。。另外我有比啲豬肉佢兩個食。前個排還好。細龜都有食下。
大個隻吾洗擔心(好開胃)。有人話比左豬肉佢地食之後就吾係點食龜糧既。呢樣我明。
但細個隻連呢排豬肉都吾係好食。。仲有丫。佢呢排成日都訓(?)。我睇佢隻眼好似有啲同之前吾同
好似腫腫地咁。冇乜嘢佢都吾會睜開眼咁。我比左啲暖水佢游下。又好似好啲咁喎。好過前個兩日咁。
其實食吾食得豬肉架
回復

沙發
我隻死野又係食完d豬肉唔食龜糧,餓左作幾日都係咁
用龜精靈消眼腫,我之前買隻龜都有眼腫,用左龜精靈一星期就好番曬
回復

板凳
higugu 發表於 2013-10-13 11:23
用龜精靈消眼腫,我之前買隻龜都有眼腫,用左龜精靈一 ...

好似話龜精唔可以滴眼
安全D用ZOOMED眼藥水
祝早日康復
回復

地板
higugu 發表於 2013-10-13 11:23
用龜精靈消眼腫,我之前買隻龜都有眼腫,用左龜精靈一 ...

我有比少少熟蝦、魚肉D龜龜食,好彩龜糧都仲肯食
回復

回復 Johnson 的帖子

佢隻眼咁樣。有冇事架?!。我個同學話佢咁樣係病左。但係龜仔佢哂太陽個陣又好活躍啵。但係今日佢連眼都吾睜開一下。(((前幾日我睇佢。佢都會睜開睇下我架。。。點算。。佢可吾可以浸下暖水架?
回復

hauyee1996 發表於 2013-10-17 19:56
回復 Johnson 的帖子

佢隻眼咁樣。有冇事架?!。我個同學話佢咁樣係病左。但係龜仔 ...

好明顯有事
用生理鹽水+ZOOMED eyedrops
回復