香港龜友論壇

查看: 2445|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

地圖七咬龜既後果.__." 隔離的空間*

樓主
早前說到...地圖七佢龜仔細細...咬2號(巴西)同6號(巴西)..雖則有問過中峰說, 細龜咬大龜係冇野既..旦係有日見到..佢一咬完6號, 6號想追返住佢咬..
見到都怕怕...最後決定分養... 其實都分左一段時間架LA...不過就直頭係分去第2個缸養.

但見近日天氣都開始凍, 地圖七個缸仔..咩都冇..上星期就同男朋友出左去魚街..買左新既隔箱..

現最新SETTING如下

地圖七好似坐牢咁-___-""..不過都冇計啦....最緊要..過左D個冬天先啦~~~~

P.S. 另外..地圖七條友真係好顛...話說個隔箱有D洞洞..有一日返屋企..見到佢出左黎-口-"..同2,6號好開心咁游水.....
之後發現佢應該係..自己蜘蛛俠上身, 靠隔箱D洞..爬左出去..旦係明明有個蓋..佢都夠力開到=.=".最後我地就放左舊大石上頂..
等佢..唔可以出黎啦..哈哈~

雖則有小小慘..不過鬼叫佢咬龜咩~~都冇計~

謝謝欣賞~

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
seira2242527 + 3

查看全部評分

回復

沙發
回復 kittyapple38 的帖子

噢, 佢眼神好似話 "放我出去呀, 我會乖啦"
回復

板凳
禁高都出到來
回復

地板
回復 catcatdog123 的帖子

哈哈哈~~係呀係呀..佢眼神真係好鬼衰架..有時仲覺得佢嬲嬲地我地添~~

不過佢KEEP住..好曳架..成日都爬黎爬去..想逃走~
回復

回復 roy20090308 的帖子

係呀...佢百厭仔黎架~~HAHAHHA~

爬到高高咁..成日..一下掉返落黎..過一陣..又爬過~唔識死~
回復

好慘咁樣喎
回復

個龜箱係邊到買架
因為我隻刀旦呢排成日咬草龜
所以都想隔開佢地..
回復

蓄意傷害他人身體、公眾地方行為不檢…
入獄三個月,即時執行
回復

kittyapple38 發表於 2013-10-28 17:20
早前說到...地圖七佢龜仔細細...咬2號(巴西)同6號(巴西)..雖則有問過中峰說, 細龜咬大龜係冇野既..旦 ...

7號龜仔細細,勁powerful! spiderman!!!
回復

回復 火箭龜 的帖子

係魚街買架~~~不過邊一間..我就唔知咩名~
係亞膠力膠個間鋪再行前(向MK方向) 第2,3間鋪左右..
佢掛係出面架...者係係門口已經見到.. 160蚊

其實亞膠力膠個間鋪都有..你都可以去睇下...仲多D SIZE添~
不過我地就鐘意D個多D..所以買左D個..^^~都幾好用.唔錯架~CCC
回復

回復 paulwai75 的帖子

錯了~
佢係要..終身監禁
回復

回復 Healthy 的帖子

哈哈哈~~係呀..佢爬上去個時..個樣仲要好恨下~~~
好似講: 老娘點都要出去架LA~~!!!

好傻豬仔..CCC
回復

回復 psps2010 的帖子

冇計啦~佢咬2,6號呀MA...HAHAH~~

我係廢事一陣佢咬完佢地..佢2個還擊佢就死啦~~
回復

好慘呀佢,明明佢比人恰,點知喺主人面前就比人挑釁,忍唔住咬到人,罰嗰個就係佢,你睇佢隻眼幾傷心
回復

回復 ki0110 的帖子

你玩野呀...........................

佢堅咬大個2隻架~衰鬼~~!!
回復

回復 kittyapple38 的帖子

你睇下,佢堅扁咀
回復

回復 ki0110 的帖子

我係唔會心軟架~~你死左條心啦~~HAHAHA~
回復