香港龜友論壇

查看: 2787|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

有冇師兄/師姐做緊/做過7仔?? 或者朋友做過都入!!

樓主

而家做緊PART TIME SALES 賣衫 $35/HR, 係咪人工好底?? 一日返5個鐘, 同事麻麻, 個倉好細, 拿貨好危險... 唔係好想做落去..而且家姐話人工好底..最衰係要爬梯攞貨....因為有少少畏高, 驚驚地...

* 想搵PART TIME JOB ONLY, 最好時間彈性D, 可以晝就先返,夜收工都唔緊要, 我唔怕辛苦0架

其實想做7仔, 有野想問:

1. 容易請人嗎?

2. 有冇得揀一時間返幾日?? 可以選每日返同一時間嗎??

3. 容唔容易請假?? 因為突然有野做, 想請假唔返..(可能早一兩日先知) 會唔會問長問短?? 而家個店長好煩, 一定問到底點解唔返...仲唔比請假添..

4. 洗唔洗搬重野??? 幫手上架冇問題, 但女仔搬野冇力..

5.通常幾錢人工一個鐘??

6.我見貼紙請人係3-11/ 11-7, 係咪一定返8個鐘?

7.7仔有冇飯鐘錢?? 而家係返5個鐘, 完全冇得食野,飲水, 廁所都冇得去...

唔好意思,好多野問...希望師兄師姐幫手!! 感激!!
回復

沙發
1)應該容易
2)有得揀,如果你係老細
3)同 2 一樣
4)5 洗,你係老細既話
5)$30.以上一定有
6)5 一定,可以返夠 12 小時
7)尿袋幫到妳

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
skclan + 8 多謝分享

查看全部評分

回復

板凳
樓主雖然唔怕辛苦, 但係你想唔擔唔抬, 話放假就放假, 自然醒先番工, 咁嘅工一定唔會辛苦啦, 嘥咗你「唔怕辛苦」呢個優點喎...................

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
李子火鍋 + 2 一針見血

查看全部評分

回復

地板
7仔,OK,華潤都請兼職呀,返夜更有得食呀
回復

回復 玄武門 的帖子

我話晏就先返係因為我想早上曬龜、餵龜同換完先返工,我冇偷懶㗎!
回復

回復 地獄火 的帖子

如果係老細我唔洗做有錢收添!師兄唔好玩我了!
回復

回復 龜大仙 的帖子

返夜更我仲啱添,日日失眠,但阿媽唔比夜晚返,危險呀〜
回復

迷你~ 發表於 2013-11-25 20:27
回復 龜大仙 的帖子

返夜更我仲啱添,日日失眠,但阿媽唔比夜晚返,危險呀〜 ...

又不是得你一個有甚麼危險
回復

迷你~ 發表於 2013-11-25 20:26
回復 地獄火 的帖子

如果係老細我唔洗做有錢收添!師兄唔好玩我了!

5 係玩妳,分分鐘個老細搵得仲少過妳,我係老細一定物盡其用
回復

地獄火 發表於 2013-11-25 19:04
1)應該容易
2)有得揀,如果你係老細
3)同 2 一樣

火伯嘅言論真係一矢中的,勁過維園阿伯
回復

skclan 發表於 2013-11-26 14:05
火伯嘅言論真係一矢中的,勁過維園阿伯

好在我個樣 5 似 d 維園阿伯
回復